Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha comunicat a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès l’activació del Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya (NEUCAT) davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya en què està previst que a partir de mitjanit pugui nevar de forma generalitzada a qualsevol punt de tota Catalunya amb gran variabilitat de la cota de neu.

Es pot superar el llindar representatiu d’un gruix de més de 20 cm a cotes superiors a 600 metres. A partir de mig matí de dissabte 9 de gener, la cota tendirà a pujar tot i que a l’Interior i terç sud del país es mantindrà molt baixa. A punts del prelitoral sud, serralada Transversal, Pirineu i Prepirineu Oriental per sobre dels 800 metres es podran superar els 30 cm de neu. En la majoria de sectors la neu serà humida i caurà localment amb intensitat moderada.

En cas de necessitat de desplaçament, tenint en compte les mesures sanitàries vigents i el confinament municipal, cal recordar l’ús de les cadenes. Es demana especial precaució per la possibilitat de gelades amb el consegüent risc per la circulació viària.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per nevades en aquest enllaç.

Podeu estar constantment informats sobre l’estat d’alerta del NEUCAT a la pàgina de Facebook de la Direcció General de Protecció Civil o a través del compte de twitter @emergenciescat.

Crida a la corresponsabilitat

Des de l’Ajuntament es fa una crida a la corresponsabilitat davant la previsió de neu al poble on tots els dispostius estan preparats per treballar, en cas de nevada, per facilitar els desplaçaments segurs en els carrers i vies principals de Prats.

Al mateix temps, es demana a la ciutadania la seva implicació per complir amb el deure civic de treure la neu de la vorera de davant de casa seva o comerç per evitar caigudes i accidents i continuar cuidant-nos col·lectivament. Amb aquesta iniciativa, la neteja de voreres es fa més rapid i s’aconsegueix normalitzar la situació en un minim de temps.