El 19 de juny començaran els actes de les Festes de Sant Joan i els Elois que s’allargaran fins al 27 de juny. Unes festes en les quals es podrà tornar a gaudir dels actes tradicionals i la cultura popular que caracteritzen les Festes adaptades a la situació actual.

La programació que podeu consultar aquí s’ha treballat amb les diverses entitats que habitualment les fan possibles, els grups polítics amb representació municipal i la Generalitat, per adaptar tots els actes a les mesures vigents.

Des de l’Ajuntament de Prats s’anima a viure les festes de forma responsable i cívica i conscients amb la situació actual. 

Unes festes centenàries que estan més vives que mai, gràcies a les persones i entitats del poble que col·laboren desinteressadament perquè any rere any, les Festes de Sant Joan i els Elois siguin tot un èxit.

Totes les propostes culturals són gratuïtes, a l’aire lliure i al centre del poble com la plaça Vella, la plaça Nova, la plaça de l’Església, el Passeig o els Jardins de la Farmàcia Vella. A tots els actes hi ha una limitació d’aforament seguint les restriccions de les autoritats sanitàries i cal reservar prèviament per a assistir-hi al web entrades.pratsdellucanes.cat o a Cal Bach.

Caldrà seguir tots els protocols i normatives establertes per garantir unes Festes de Sant Joan i els Elois segures: distància, mans, mascareta i aforament limitat.

Les cercaviles estan prohibides. Cal seure als actes per garantir que siguin estàtics. No complir les mesures comportarà la finalització de l’activitat.

Per tal de poder gaudir les Festes i evitar al màxim les aglomeracions la majoria dels actes seran retransmesos també pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Prats, tal i com indica el programa d’actes.

La programació i les mesures poden variar segons la normativa vigent. Estigues al dia entrant a santjoanielois.pratsdellucanes.cat o escrivint al whatsapp municipal 661 545 638.

Vols ballar el Contrapàs?

Per ballar el Contrapàs el dia dels Elois a la plaça Vella o a la plaça Nova cal inscriure’s en grups de quatre (grup bombolla) i omplir el certificat d’autoresponsabilitat que trobareu a santjoanielois.pratsdellucanes.cat.

En cas de voler-hi assistir com a públic sense ballar el Contrapàs, cal reservar seient gratuïtament a entrades.pratsdellucanes.cat o presencialment a Cal Bach.

Els actes estaran perimetrats. Caldrà seguir les normes de l’organització, visibles a l’entrada del recinte, perquè no s’hagi d’acabar l’activitat anticipadament.

Primera edició de l’Eloi d’Honor

A l’acte de la rebuda de la flama del Canigó es concedirà per primera vegada un nou reconeixement, l’Eloi d’Honor que s’atorgarà a una persona d’àmbit nacional que ajudi a difondre les nostres tradicions i la cultura del nostre territori. Una persona homenatjada que es donarà a conèixer el mateix dia.

Elois de Prats a les façanes del poble

Del 19 al 27 de juny, l’exposició ‘Elois de Prats’ omplirà façanes del recorregut habitual de la passada. Les fotografies es podran veure a Cal Tià, a la plaça de l’Església, als Quatre Cantons, a la plaça Vella, a l’aparcament de Cal Pelut, a la plaça U d’Octubre i a l’Ajuntament Vell.

Les imatges són dels pradencs Jordi Palau, Martí Font, Montse Argerich, Xavier Serra, Xavier Navarro i el berguedà Jordi Plana. Compta amb el comissariat de Pep Espelt de Konvent.