Lluçaveus

  109

  616 130 230
  annagorchs@gmail.com

  Lluçaveus som un grup de cantadors/es que des de fa més de vint anys acompanyem la lectura del Poema de Nadal a Lluçà amb un repertori nadalenc. El 2011 vam adoptar el nom de Lluçaveus i ens vam proposar cantar més regularment al llarg de l’any. Des de llavors hem tingut actuacions a Prats de Lluçanès en el període de Nadal, a l’entorn de Sant Jordi o per la festa major. Igualment hem participat en trobades celebrades en diferents pobles amb altres grups corals de la comarca i hem col·laborat en distints esdeveniments com comiats, presentacions de llibres o festes diverses. Els assajos solem fer-los quinzenalment els divendres al vespre al Casal del Jovent de Prats de Lluçanès i ens dirigeix la pradenca Anna Gorchs.

  El nostre repertori habitual inclou cançons populars catalanes i d’arreu del món i temes d’autors clàssics i contemporanis, però ens adaptem a les propostes que ens arriben tant des de particulars com d’entitats. També estem treballant autors del Lluçanès i hem recuperat algunes peces que feia anys s’havien cantat a la nostra comarca, de la mateixa manera que volem impulsar la interpretació, amb arranjaments actuals, d’altres que han romàs oblidades.

  La vintena de persones que en formem part provenim de diferents poblacions del Lluçanès i actualment tenim representació de Prats de Lluçanès, Lluçà- Sta Eulàlia de Puig-oriol, Alpens, Sant Boi de Lluçanès, Oristà-La Torre d’Oristà, Olost i Sant Bartomeu del Grau, comptant a més amb alguns cantadors de comarques veïnes.