El col·legi FEDAC PRATS  està d’enhorabona. Tres projectes eTwinning realitzats el curs passat en col·laboració amb diversos països europeus han rebut el Segell de Qualitat Nacional. eTwinning és la comunitat de centres escolars més gran d’Europa i ofereix una plataforma web 2.0 per treballar en xarxa, comunicar-se i fer projectes en col·laboració entre ells.

En el Projecte “I Love Maths”, hi van participar els alumnes de P4 d’educació infantil, juntament amb alumnes de 4 a 7 anys d’escoles de Grècia, Turquia, Eslovàquia i Polònia. Van treballar i compartir de forma col·laborativa diferents aspectes curriculars de l’àrea de matemàtiques.

En el projecte “Your Digital Life”, realitzat pels alumnes de 4t en col·laboració amb alumnes de Polònia, Romania, Macedònia, Georgia, Grècia, Itàlia i Turquia, van treballar sobre un tema molt actual: el món digital.

El projecte “Job Shadowing in Action!” és un eTwinning associat a un ERASMUS+ KA1 de dos anys de durada. Vint mestres de Zabrze, Polònia, van estar durant una setmana a l’escola per  fer un treball d’observació de les metodologies innovadores per tal d’implementar-les al seu centre. És un projecte que ha implicat  tota la comunitat educativa, ajuntament i diferents entitats de Prats de Lluçanès. Per això, el curs passat es va treballar com a Projecte Multidisciplinar de Centre.

Els projectes eTwinning potencien les competències digitals i lingüístiques dels alumnes, contribueixen a enriquir l’ensenyament-aprenentatge i afavoreixen la consciència que tots els alumnes formen part d’una mateixa comunitat europea.

La sra. Meritxell Ruiz IsernConsellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya,  va fer arribar la seva felicitació a l’escola, destacant l’excel·lent treball pedagògic desenvolupat al centre, el reconeixement a l’esforç i compromís amb la qualitat educativa i la capacitat per el treball col·laboratiu amb centres d’arreu d’Europa.

L’equip de mestres està molt content de poder compartir aquesta bona notícia amb tothom.