Aquest divendres, l’alumnat de l’escola Lluçanès ha realitzat l’últim trajecte del Bicibús escolar del curs 2022-2023. La iniciativa, impulsada des de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès i amb el suport de famílies motores, membres de l’AFA i l’escola, té l’objectiu de promoure i conscienciar els infants i les famílies sobre els hàbits de mobilitat sostenible que contribueixin a millorar la salut i el medi ambient.

Una mitjana de 30 escolars i persones acompanyants han pedalat cada divendres del curs a través d’una línia amb tres parades al poble fins a arribar al centre educatiu. Un dels resultats de la iniciativa és que durant els dies del Bicibús s’ha reduït la presència de 25 cotxes entorn de l’escola.

El projecte va néixer el passat curs escolar i, davant la bona acollida entre l’alumnat i l’èxit del seu funcionament, es preveu que tingui continuïtat en el pròxim curs. D’aquesta manera, s’aconsegueixen canvis en l’entorn escolar, millorant i pacificant els accessos.

Aquest estiu, està previst que s’organitzi un Bicibús els dimecres per als infants participants del casal d’estiu de l’Esplai Paff, que tindrà lloc a l’escola Lluçanès. El Bicibús escolar també participarà en l’arribada de la Flama del Canigó del proper 23 de juny.

Des de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès es vol donar les gràcies a totes les persones participants del projecte, sobretot als infants i famílies que han fet possible, un any més, el Bicibús.