Divendres és 11 de setembre i Prats celebrarà una Diada Nacional de Catalunya adaptada a la situació. El primer acte, a dos quarts d’una del migdia, serà l’ofrena floral al monument a Rafael de Casanova, acompanyada de la lectura del manifest. Un monument que anys després ha estat restaurat per evitar-ne més el seu deteriorament i que al llarg de la setmana tornarà a presidir una de les principals entrades al centre urbà.

Pel que fa al desenvolupament de l’acte, s’haurà de portar mascareta i es mantindrà la distància social.

A les 17:14h se sentirà per tots els racons del poble una tocada de campanes conjunta i simbòlica dels diversos campanars del poble en una acció conjunta del Consell Local per la República, l’ANC Lluçanès i l’Ajuntament.

Un any més, representants institucionals representaran el poble a l’acte unitari del Lluçanès a Perafita on es commemorarà la jornada amb una representació teatral i l’ofrena floral al monòlit de Jaume Puig.

La programació es pot veure alterada en funció de com avanci la pandèmia. Recordem que totes les activitats seguiran les mesures de prevenció i seguretat vigents i que cal evitar les aglomeracions.