Un dels símbols més propis de la cultura pradenca és l’almorratxa, el recipient de vidre amb uns petits brocs que conté l’essència del ball de la Trencadansa de la Festa Major de Sant Vicenç. 

El passat mes de gener el mestre artesà en vidre, Frank Carnerero, va impartir un taller d’almorratxes en el marc de la Festa Major.

Davant l’interès de moltes persones a aconseguir-ne una, s’obre un període perquè tothom qui ho vulgui pugui encarregar la seva almorratxa artesanal realitzada per Carnerero. Es pot encarregar l’almorratxa en dues mides diferents: la mida original o la mida més petita (un terç de l’original).

Les persones interessades poden fer el seu encàrrec enviant un correu electrònic a festes@pratsdellucanes.cat o passar presencialment a Cal Bach. La data límit per fer l’encàrrec és el 23 d’abril, dia de Sant Jordi.

El preu de cada peça variarà en funció de la demanda, ja que es tracta d’un treball totalment artesanal. Com més encàrrecs hi hagin més baix serà el cost de les almorratxes, partint de la base que l’almorratxa gran costa una 130 euros i la petita, 40 euros.