Contrapassada a Prats de Lluçanès

Prats de Lluçanès va esdevenir aquest dissabte la capital del contrapàs, acollint la 3a edició de la Contrapassda, l’aplec de colles que ballen contrapassos de Catalunya.

Segons la regidora de Promoció del Municipi, Montserrat Juvanteny, la trobada, organitzada per l’entitat Dansa i Tradició i l’Ajuntament de Prats, “va ser una oportunitat d’apropar el públic a la gran varietat de contrapassos del nostre territori i a la vegada de posar-los en valor”. A més, l’impacte de la festa pel poble va ser molt positiu, ja que, per a Juvanteny, la Contrapassada “va demostrar que la cultura és també un bon element de promoció del territori.”

Els actes van començar el divendres 14 de setembre amb la xerrada  “Del rest a la rotllana: història del contrapàs i la sardana” a càrrec del musicòleg, Carles Mas.

El dia àlgid de l’aplec va ser el dissabte 15 de setembre, moment en què la plaça Vella de Prats va omplir-se amb  les colles de contrapassos vingudes d’arreu. Durant la trobada es va poder gaudir del Contrapàs de Prats de Molló, el Contrapàs de Sant Genís de Palafolls, el Contrapàs de Moià, el Contrapàs Llarg de Ripoll, el Contrapàs Llarg de Banyoles, el Contrapàs Cerdà de Ripoll, i per últim el Contrapàs de Prats de Lluçanès, molt esperat per a tots els pradencs i pradenques. En el moment de dansar el contrapàs del poble, s’hi van afegir un bon nombre de veïns i visitants.

Contrapassada a Prats de Lluçanès

I és que l’aplec va reunir persones vingudes d’arreu del territori, com per exemple de Tolosa, Perpinyà, Vilafranca o Alacant.

Per fer més dinàmica la festa es van ballar sardanes entremig dels respectius contrapassos. La Cobla Sabadell, la Cobla Mínima i el Grup Orquestral de Prats de Lluçanès van posar-hi la música en directe.

Dinar popular de la Contrapassada

D’altra banda, una vuitantena de persones van participar al dinar popular de la festa, que va tenir lloc als Jardins de Cal Bach a les 2 del migdia. Després de l’àpat va continuar el ball i la festa amb la Cobla Mínima.

Reviu la Contrapassada en aquest recull d’imatges de la festa.