Del 23 al 25 de juny, Prats de Lluçanès viurà unes Festes de Sant Joan i els Elois adaptades a la situació excepcional i que s’ha treballat i analitzat conjuntament amb les diverses entitats que habitualment les fan possible.

L’aixecament d’algunes restriccions per part de les autoritats sanitàries donen cert marge per gaudir d’unes festes úniques, que de ben segur mai s’oblidaran.

El programa resultant de les festes, que podeu descarregar-vos aquí, és fruit de les nombroses reunions amb les entitats que les fan possible, de forma telemàtica els últims mesos. Des de l’Ajuntament es reitera l’agraïment a la col·laboració desinteressada de pradencs i pradenques en aquesta presa de decisions.

Per tal de poder gaudir les Festes i evitar al màxim les aglomeracions la majoria dels actes seran retransmesos també pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Prats.

El regidor de Festes, Isaac Romero, recorda que gran part del pressupost previst inicialment es destinarà a ajuts econòmics per pal·liar els efectes de la pandèmia.

Des de l’Ajuntament de Prats s’anima a viure les Festes de forma responsable i conscients amb la situació actual. Tal com s’exposa des de l’equip de govern, “gaudiu amb seny i civisme dels actes programats”.

La programació especial de les festes engegarà dimarts 23 de juny a les 7 de la tarda amb l’arribada de la flama del Canigó i encesa del peveter. L’acte es podrà seguir en directe pel Canal de Youtube de l’Ajuntament. A continuació, es llegirà el manifest de la diada nacional dels Països Catalans i història de la Flama del Canigó al Lluçanès.

A les 10 del vespre, a cada casa, s’anima a celebrar una revetlla única, amb grups reduïts, amb la família i amistats, però amb molta precaució, tant per frenar la pandèmia com per evitar els accidents fent un mal ús del material pirotècnic.

Durant tota la nit, a cada casa, “Enguany, encenc la Flama per tu”. Encenem una espelma o quinqué en record a les persones que ens estimem i han patit la Covid-19.

Dimecres, 24 de juny, dia de Sant Joan se celebrarà una nova edició del Cros de Sant Joan en format cronoescalada. Les inscripcions, limitades a 100 persones, tenen un cost de 5 euros i estaran obertes fins al 22 de juny, inclòs, a www.pratsdellucanes.cat.

A les 5 de la tarda, al passeig del Lluçanès, se celebrarà l’activitat familiar amb el concert de Laia Pujol i espectacle d’animació infantil. L’activitat es retransmetrà pel canal de Youtube de l’Ajuntament.

A 2/4 de 10 del vespre, al camp de futbol, tindrà lloc l’acte de la Nit de Sant Joan i els Elois. Un homenatge a les víctimes de la Covid-19 i herois i heroïnes de la pandèmia, encesa del petardàs, la txaranga Tximeletak des de casa.

Se celebrarà el concert en directe amb l’Orquestra Selvatana, elecció de la pubilla i l’hereu de Prats de Lluçanès 2020, concert de rumba amb David Canal i música final amb DJ Marc Serra. L’acte serà retransmès pel canal de Youtube de l’Ajuntament. La reserva de taules és gratuïta a www.pratsdellucanes.cat o a Cal Bach fins al 22 de juny, inclòs.

Dijous, 25 de juny, dia dels Elois es farà la Missa en honor del sant, a les 11 del matí a l’Església parroquial. I a partir de les 11 del matí, pels carrers del poble, recorregut de carros, cavalls, mules i ases.

Durant el recorregut no es poden seguir els animals ni carruatges i caldrà mantenir les distàncies sanitàries entre persones.

A dos quarts d’1 del migdia, al canal Youtube de Prats de Lluçanès, Records del Contrapàs.

A les 6 de la tarda, a la plaça Vella, Súper Quina Major amb actuacions d’artistes locals. Durant l’acte es lliuraran els premis del concurs de cartells de les Festes de Sant Joan i els Elois 2020. L’acte serà retransmès pel canal de Youtube.

A les 9 del vespre, al canal Youtube de Prats de Lluçanès, Ens tornarem a veure. Especial fi de les Festes de Sant Joan i els Elois 2020.