Del 8 al 18 d’abril Prats de Lluçanès organitza diverses activitats en el marc de la Setmana Santa. El programa que podeu consultar en aquest enllaç l’encapçalen els actes tradicionals i propostes solidàries amb la població d’Ucraïna.

La programació s’enceta divendres 8 d’abril, a les 8 del vespre a Cal Bach amb l’acte ‘Josep Riera, poeta del Lluçanès. Es farà la presentació de ‘l’Obra poètica completa’ a càrrec de Roser Iborra amb la col·laboració de l’Escola Llevant, l’Escola Lluçanès, Manel Gost i Miquel Soler.

També s’inaugurarà l’exposició d’il·lustracions sobre l’obra de Josep Riera de les estudiants d’il·lustració de l’Escola de la Dona, comissariada per Ignasi Blanch.

Dissabte 9 i diumenge 10 d’abril se celebraran dos actes solidaris un ball per a totes les edats i un taller de fitness i ioga per recollir fons per a la població d’Ucraïna.

Els actes tradicionals engegaran el mateix diumenge de Rams amb la benedicció de palmes i rams a la plaça de l’Església. Seguiran dimecres Sant amb la benedicció de l’aigua i de la sal, també a l’Església parroquial.

Dijous 14 d’abril, a partir de 2/4 d’1 de la nit, el pavelló municipal acollirà el Sant Txupitassu, organitzat per la Colla Gegantera de Prats.

Els actes seguiran divendres i dissabte Sant amb el Viacrucis, la processó del Sant Enterrament i la Vetlla Pasqual.

Diumenge de Pasqua, els Bastoners Estelladors de Prats de Lluçanès i la colla de bastoners de Dansa i Tradició, recorreran els carrers del poble amb els tradicionals balls de bastons. I també se celebrarà la cantada de caramelles al sortir de missa a càrrec de la Coral de Prats de Lluçanès.

La programació tancarà dilluns de Pasqua, 18 d’abril amb els balls de bastons per les cases de pagès i la missa i ballada de bastons a Sant Andreu de Llanars.

El mateix dilluns, a partir de 2/4 de 6 de la tarda, el Soler de n’Hug acollirà la jornada literària ‘Dones, pagesia i literatura’ en un acte obert a tothom. Inscripcions a El Taulell, al telèfon 620864628.

La Unió de Botiguers i Comerciants sortejarà 6 mones per totes les compres fetes en els establiments associats entre el 10 i el 16 d’abril.  Les persones guanyadores es donaran a conèixer dissabte 16 d’abril, a la 1 del migdia a Cal Bach.