Deixem enrere una altra Festa Major de Sant Vicenç que ha apostat un any més amb una programació participada, completa i per a tots els públics, amb els actes més tradicionals com a columna vertebral, i preparada a partir de la Taula de Festes.

El cap de setmana del 13 de gener va tenir lloc el Concurs de Pintura Ràpida i el de Dibuix Infantil. El divendres previ a Sant Vicenç, va tenir lloc el tast de vins i el concert dels Albercocks; el dissabte es van celebrar activitats infantils durant el dia i al vespre va ser el torn del multitudinari concert a càrrec de Blú i Doctor Prats, que va deixar petit el pavelló del poble.

D’entre els actes celebrats, cal destacar també la incorporació a la programació del dinar infantil de Festa Major del dilluns 21 de gener, proposat i gestionat pels propis nens i nenes del Consell d’Infants de Prats de Lluçanès.

Un altre dels actes més esperats va arribar el dilluns 21 de gener al vespre, amb el pregó de Festa Major a càrrec del doctor Màrius Tulleuda. Tulleuda va fer un sentit i emocionat discurs, durant el qual va explicar què havia representat Prats a la seva vida i va explicar i agrair el recolzament que va sentir amb la seva arribada al poble quan tenia 14 anys: “ El tarannà de la vostra gent em va fer les coses fàcils, no m’he sentit mai forester en aquest poble”. Podeu recuperar el pregó complet aquí.

El dia del patró Sant Vicenç, va engegar com és costum amb la formació del tradicional seguici, acompanyat dels Gegants i l’Orquestra Montgrins fins a l’Església Parroquial. En sortir de l’ofici solemne, el seguici va arribar a la plaça Vella per ballar l’esperada Trencadansa, on centenars de persones van seguir l’acte amb emoció plantant cara al fred.

Seguidament, als jardins de Cal Bach es van atorgar els premis als guanyadors del Concurs d’Aparadors de Nadal i es va fer el brindis de Festa Major. La Festa Major de Sant Vicenç es va acomiadar amb l’audició de sardanes amb l’Orquestra Montgrins i la Serenata a l’Espai, que es va omplir a vessar.

GALERIA DE FOTOGRAFIES DEL SEGUICI I LA TRENCADANSA 2019