El proper dilluns farà un any de la celebració del referèndum sobre la independència de Catalunya, per aquest motiu Prats de Lluçanès prepara tres dies plens d’actes i activitats per commemorar i recordar el passat 1 d’octubre de 2017.

Els actes, organitzats per la Plataforma 1 d’octubre Prats de Lluçanès, començaran el dissabte 29 de setembre, a partir de les 10 del matí, a l’Avinguda Pau Casals, al costat de la plaça de Cal Xiquet, amb l’activitat: Vine a pintar el mural de l’1-O.

D’altra banda, s’està fent una crida per recollir fotografies de la jornada. Totes les imatges enviades al correu electrònic 1O2017prats@gmail.com seran exposades el diumenge 30 de setembre a partir de les 10 del matí, a la plaça de l’U d’Octubre, al Racó de les Experiències.

L’exposició de fotografies del referèndum també es podrà veure diumenge a la tarda i durant tot el dilluns a la Sala de l’U d’Octubre. Allà també hi haurà un llibre d’experiències, on tothom podrà escriure a través de versos, frases o dibuixos com va viure aquell dia.

El mateix diumenge a 3/4 d’1 del migdia, a la sala de l’U d’Octubre, es farà la presentació del llibre Jo també porto el llaç groc de Marta Xinxó. Seguidament, intervindrà l’observador internacional Paolo Baglioni, que aportarà la visió del procés català des de l’exterior.

A 2/4 de 7 de la tarda, a Cal Bach, tindrà lloc la concentració i marxa silenciosa fins a la plaça de l’U d’Octubre. A continuació, es farà la descoberta de la placa de la Plaça. La festa tancarà amb sopar i concerts.

De cara el dilluns 1 d’octubre, els actes engegaran a primera hora del matí. A les 9, es descobriran les plaques commemoratives de la sala de l’U d’Octubre i es farà un esmorzar.

A les 12 del migdia, a la Plaça de l’U d’Octubre, tindrà lloc l’aturada amb la lectura del manifest.

A la tarda, Barcelona serà l’escenari de la gran manifestació per commemorar la jornada del referèndum. Ara bé, a 2/4 de 7 de la tarda, coincidint amb l’inici de la concentració, la plaça de l’U d’Octubre acollirà una trobada per a totes aquelles persones que no hi puguin assistir.

Consulta tot el programa d’actes aquí.