El proper divendres 7 de juny, el Centre Obert de Prats, recentment anomenat Espai Kabila, celebrarà els seus 10 anys de funcionament amb una jornada d’activitats oberta a tothom.

La festa tindrà lloc als Jardins de Cal Bach i a la zona del passeig del Lluçanès. Petits i grans podran gaudir amb activitats de canoteràpia (agility amb gossos), esports amb valors, tallers de caracterització, henna, xapes, jocs gegants, entre altres.

A més es farà un berenar conjunt, que comptarà també amb la col·laboració de les famílies dels nens i nenes del servei. D’altra banda, també hi assistiran educadores i treballadores socials, infants, joves i famílies vinculades al centre durant aquest temps.

L’Espai Kabila de Prats s’ofereix a infants i adolescents fora de l’horari escolar i té per objectiu donar suport, estimular i potenciar l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització i el lleure dels seus participants així com acompanyar en el seu procés d’escolarització.

En aquest espai els infants i adolescents poden berenar amb els companys/es, realitzar les tasques escolars amb un suport individualitzat i altres activitats de lleure a través del joc (manualitats, esport, tallers, xerrades, sortides…).

El centre també disposa d’un espai d’atenció a les famílies a través d’un seguiment individualitzat per part de les educadores socials però també a partir de xerrades i tallers amb l’objectiu de donar suport en la tasca educativa dels seus fills/es.

Durant aquesta dècada s’han vinculat al servei 127 infants i joves d’entre 4 i 16 anys dels diferents municipis del Lluçanès. Actualment hi ha 40 participants.