Després de quatre mesos d’obres, el camp de futbol municipal de Prats de Lluçanès estrena una gespa artificial lliure de microplàstics, més sostenible i en línia amb la normativa de la Comissió Europea que preveu prohibir les partícules de cautxú en camps de gespa artificial a partir del 2030. Aquesta substitució converteix el camp en un equipament pioner en termes de sostenibilitat.

El projecte, amb un cost de prop de 400.000 euros, ha realitzat canvis en el compost de la catifa de gespa, eliminant el cautxú i substituint-lo per arena de silici rodona. En tractar-se d’un material més dur, a sota la catifa s’hi ha col·locat una capa de conglomerat de plàstic amb una durabilitat de 30 anys. Tenint en compte que la vida útil del camp de gespa artificial és de 15 anys, la capa de conglomerat de plàstic servirà per a dos períodes.

A banda de la substitució de la gespa, les obres han contemplat diverses millores que han ajudat a condicionar l’equipament. Entre elles, s’ha netejat i s’ha instal·lat un motor de cloració al dipòsit de recollida d’aigües, el qual té una capacitat de prop de 150.000 litres i permetrà regar amb aigua de pluja. També s’ha fet una millora dels pendents del camp per millorar el sistema de drenatge i l’evacuació d’aigua.

Per altra banda, s’ha ampliat la zona d’escalfament, s’ha habilitat una entrada d’ambulància i s’ha substituït el mur d’obra exterior per una reixa que dona continuïtat a la tanca de la piscina i millora l’aspecte de l’entrada del poble.

El proper diumenge 1 de setembre, l’Ajuntament farà la inauguració oficial de la gespa. L’acte començarà a 2/4 de 5 de la tarda amb una visita tècnica a les instal·lacions. A continuació, es farà la inauguració oficial, i a 2/4 de 6 es celebrarà un partit entre el FC Pradenc i el CE Berga que donarà el tret de sortida a la nova temporada.

Tot el procés ha comptat amb la connivència FC Pradenc, que aquest 2024 celebra el seu centenari. El club celebrarà l’efemèride el dissabte 14 de setembre.

Recupera aquí la connexió que va fer El 9 TV el passat mes de maig des del camp de futbol, on el regidor d’Esports Pep Peraire explica tots els detalls del projecte.