26.9 C
Prats de Lluçanès
dijous, 25 de juliol de 2024
Inici 2n concurs de versions del “Fum, fum, fum”

2n concurs de versions del “Fum, fum, fum”

Una de les nadales més interpretades a l’actualitat, amb traduccions a diverses llengües, és el “25 de desembre” que coneixem amb el nom de “Fum, fum, fum”, una cançó que, com moltes altres de la mateixa tipologia, se’n desconeix l’origen, però de la qual Prats de Lluçanès n’és el bressol.

Aquesta cançó formava part del recull que el 1904 presentà el músic i pedagog Joaquim Pecanins i Fàbregas a la primera edició de la Festa de la música catalana, organitzada per l’Orfeó Català, amb el qual guanyà el premi ofert pel Centre Excursionista de Catalunya. El diari La veu de Catalunya en va editar la partitura el 25 de juliol del mateix any dins un reportatge dedicat a aquesta efemèrides en el qual també s’hi elogiava el compilador, de només vint-i-un anys, el més jove dels guardonats. El 1905 es va publicar de nou la partitura al Butlletí del Centre Excursionista de Catalunya, i dos anys més tard a la Revista musical catalana, afegint-s’hi en les dues ocasions la lletra de les set estrofes.

El “Fum, fum, fum”, juntament amb algunes altres cançons del recull premiat, l’havia aplegat Pecanins uns anys abans al seu poble natal, Prats de Lluçanès, possiblement entre el 1903 i el 1904, en una època en què algunes nadales van deixar de cantar-se a l’església i van començar a formar part del repertori coral. Així els compositors Francesc Pujol i Joan Lamote de Grignon en van fer una primera harmonització per a poder ser interpretat, entre altres, per l’Orfeó Català i l’Orfeó Manresà, que d’aquesta manera van contribuir a la seva difusió.

Per tot això, i per fer costat al sector cultural tan afectat per la pandèmia, l’Ajuntament de Prats de Lluçanès convoca el primer concurs de versions d’aquesta nadala popular i vinculada a la història del poble.

 • El concurs està obert a la participació de grups i solistes de tota Catalunya i a amateurs.
 • Les cançons presentades al concurs hauran de ser versions originals de la nadala “25 de desembre (Fum, fum, fum)”.
 • Per participar en el concurs s’haurà d’entregar el següent material: Versió original pròpia en format mp3 a festes@pratsdellucanes.cat, una foto recent i grups i solistes professionals hauran d’enviar un enllaç o mp3 amb temes publicats en discogràfiques.
 • L’inscripció es farà exclusivament a través del web https://fumfumfum.pratsdellucanes.cat. El període d’inscripcions finalitza el 9 de desembre de 2021.
 • S’hauran d’indicar les següents dades: Nom del solista o grup, nom del concursant o representant, adreça, codi postal, població, DNI, telèfon i adreça electrònica.
 • Els finalistes seran escollits per un jurat professional.
 • L’anunci dels finalistes es farà el diumenge 12 de desembre de 2021.

Categories de participació:

• Millor versió professional de grups i solistes.
• Millor versió grup coral/vocal.

Premis:

 1. Millor versió professional de grups i solistes: 500 euros i gravació del videoclip a Prats de Lluçanès.
 2. Millor versió coral/vocal: 500 euros i actuació en directe en la programació nadalenca de l’any 2022.

El jurat està format per:

 • Representant de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès.
 • Representant del Festival Cantilafont (Voraviu Produccions Culturals).
 • Representant d’Òmnium Osona i el Lluçanès.
 • Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès.
 • Alcalde de Prats de Lluçanès (músic).

Determinació de les persones guanyadores:

 • Les persones guanyadores seran escollides pel jurat professional que tindrà en compte l’originalitat i la qualitat de les propostes musicals.
 • L’entrega de premis es farà durant els actes de la Festa Major de Sant Vicenç, sempre i quan les mesures sanitàries ho permetin.
 • Els guanyadors es faran públics el 12 de desembre a través dels canals de comunicació de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès.

Els grups i persones participants cedeixen a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès l’ús del material presentat en aquest concurs per a usos promocionals.

Participen en l’organització l’Ajuntament de Prats de Lluçanès i Òmnium Cultural Osona al Lluçanès

La participació en el concurs suposa l’acceptació de les bases.

FORMULARI


Responsable:
Ajuntament de Prats de Lluçanès Pg. Lluçanès, s/n, Cal Bach Telèfon 938560100 Correu electrònic: ajuntament@pratsdellucanes.cat Ajuntament de Prats de Lluçanès

Finalitat:
Gestió de propostes per al 2n concurs de versions del "Fum, fum, fum" de l'Ajuntament de Prats de Lluçanès.

Categories de dades:
Seran tractades les dades identificatives, les dades de característiques personals, les dades d'ocupació professional i les dades relatives a la vostra salut.

Base jurídica del tractament:
El tractament és necessari per complir una obligació legal aplicable al responsable del tractament o per complir una missió realitzada en interès públic o en l'exercici de poder públics conferits al responsable del tractament. En el cas de les dades relatives a la salut de les persones inscrites, la base legal per al tractament és el consentiment dels afectats. En cas de no voler facilitar aquestes dades, no seran tingudes en compte a la hora d'aplicar bonificacions relacionades amb aquestes dades.

Legitimació:
Consentiment de la persona interessada. En qualsevol moment, podeu retirat el vostre consentiment i donar-vos de baixa com a subscriptor mitjançant sol·licitud a l'ajuntament de Prats de Lluçanès presentada de forma electrònica o presencialment.

Destinataris:
Ajuntament de Prats de Lluçanès Tret d'això, les vostres dades no es comunicaran a tercers, excepte si una llei ho autoritza. Les vostres dades no es transferiran fora de la Unió Europea.

Termini de conservació:
Les dades seran conservades durant el termini necessari per complir amb la finalitat per la qual van ser recollides i per determinar les possibles responsabilitats que es puguin derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà d'aplicació la normativa d'arxius i documentació. Exercici de drets: Podreu exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició i limitació en el tractament de les vostres dades a través de la seu electrònica https://pratsdellucanes.cat/avis-legal/ Si considereu que el tractament de dades personals es contrari a la normativa de protecció de dades, us podeu adreçar al delegat de protecció de dades o podeu presentar una reclamació davant de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) a través de la seva web o per mitjans no electrònics.

Més Informació:
Podeu trobar més informació a: Avís Legal