La recuperada mostra gastronòmica del Lluçanès, el TastaQmarca, va ser un èxit rotund amb un miler de persones assistents a la mostra en què hi van participar una dotzena d’establiments del Lluçanès i que van oferir una vintena de tapes i diferents begudes locals com la cervesa de blat amb forment i vins de DO catalanes.

El xef Marc Ribas durant el xou cooking que va encetar el TastaQmarca. Foto: Xavier Navarro

Marc Ribas, el cuiner revelació dels migdies a la televisió, va preparar una recepta amb productes propis del Lluçanès a base de lletons de xai, cervesa de blat de forment i verdures i hortalisses de l’hort acompanyats amb pa de blat del forment de Sant Boi per acabar de sucar-hi pa. Ribas va crear un plat que permetés tastar la comarca amb productes lluçanesos i va felicitar a l’organització i a tot el públic assistent que fan possible les que ell anomena gastrofestes.

Espai chill out als Jardins de Cal Bach durant el TastaQmarca. Foto: Xavier Navarro

 

La regidora de Promoció del municipiMontserrat Juvanteny, va explicar que la mostra celebrada el dissabte al vespre va superar totes les expectatives inicials i es mostrava satisfeta de la recuperació d’un certamen que va desaparèixer a finals del segle passat.

Juvanteny va remarcar que la intenció és que la iniciativa, combinada amb música en directe a la fresca, tingui continuïtat i serveixi de portada d’entrada a la Fira de Sant Jaume, dedicada al comerç.

El Passeig del Lluçanès

Dita Fira va comptar amb la participació d’una vuitantena de parades de firaires, productors locals, entitats i botigues al carrer amb gran presència de públic.

Durant el matí de diumenge va tenir lloc la 26a Festa Bastonera amb la participació d’una dotzena de colles i els actes oficials van acabar al Passeig del Lluçanès amb el concert d’havaneres, sons cubans i cançó de taverna amb Els Cremats amb elevada concurrència i en què el públic assistent va poder degustar un cremat a la mitja part.