La Fira de Santa Llúcia és sempre una data esperada i especial marcada al calendari festiu del poble. Enguany encara ha estat més singular, ja que ha rebut la visita del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que acompanyat de l’alcalde de Prats, Isaac Peraire, ha gaudit i passejat per la mostra envoltat de pradencs i visitants.

El tradicional i popular esmorzar a la Roca Xica ha donat el tret de sortida als actes de la Fira d’aquest diumenge 16 de desembre. L’exposició de bestiar equí, oví i aviram de Nadal, maquinària agrícola i automoció, ha estat concorreguda durant tot el matí, així com les parades d’artesans i productes del Lluçanès ubicades al carrer Major i a la plaça de l’Església.

Com no podia ser d’altra manera, l’arribada del president ha generat molta expectació al poble i l’assistència d’un bon nombre de mitjans de comunicació. A la seva arribada al municipi ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament, acompanyat de l’alcalde, Isaac Peraire, i els regidors i regidores.

Peraire ha reivindicat una vegada més els dos elements essencials de la fira; pagesia i comerç. L’alcalde ha fet entrega, també de tres paquets de documentació: un sobre reforma horària; un segon en relació a la memòria històrica, i un tercer sobre el procés d’oficialització de la comarca del Lluçanès tot reivindicant l’aplicació dels resultats de la consulta popular realitzada a tal efecte. Per la seva banda, el president  s’ha mostrat molt content de poder ser a Prats i ha elogiat la Fira, una festa que “ajuda a estimar la terra i les tradicions”.

Torra ha visitat la mostra agrícola i ramadera, les parades de productes de proximitat i entitats del Lluçanès i la Fira de desconnexió amb empreses catalanes de llum, gas i telefonia. També s’ha trobat amb la Grossa de Cap d’Any que recorria els carrers del poble o la cercavila amb l’Oncle Boscall que ha distret i divertit a grans i petits. La pluja que ha començat a caure a mig matí no ha espantat els visitants que sota els seus paraigües, han acompanyat el Molt Honorable, Quim Torra, durant el seu recorregut per la Fira.

El trajecte del president ha finalitzat a la Sala Cal Bach on ha admirat l’exposició de talles de fusta de la III Trobada de Tallistes, així com l’obra conjunta dedicada al poble realitzada pels mestres tallistes: Joan Boixadé, Agustí Comellas, Joan Herrada, Joan Montero, Xavier Nualart i Joan Pons.

D’altra banda, l’activitat programada per l’Escola FEDAC Prats XXXII Nadal al carrer: “El Nadal ens mou” que s’havia de celebrar la mateixa tarda ha estat anul·lada a causa de la pluja.

GALERIA D’IMATGES DE LA FIRA SANTA LLÚCIA 2018