Gaudir del lleure i aportar un benefici al poble de Prats de Lluçanès. Aquesta és la combinació que es farà realitat aquest estiu gràcies al projecte de voluntariat destinat al jovent per a millorar i optimitzar els recursos de la plaça dels Països Catalans.

La regidora de JoventutAnna Plans, ha explicat que mitjançant el programa els joves treballaran conjuntament amb la brigada municipal i construiran un sorral, realitzaran tasques de manteniment i enjardinament de l’entorn de la plaça, pintaran les línies de la pista de futbol i de bàsquet i construiran taules i cadires per crear un espai de trobada, entre d’altres accions, sense deixar de banda la formació en equips de protecció i riscos laborals. Paral·lelament, es desenvoluparan activitats d’oci i de lleure amb dos monitors com jocs, tallers, esports i piscina per a tot el jovent que integri el grup.

Montserrat Perarnauregidora de Via pública i Espais públics, ha detallat que amb aquesta experiència pionera es potenciarà el treball en equip, l’autonomia, la sensibilització i el coneixement de l’entorn i l’espai comunitari, el civisme i el respecte. A més d’aportar un bé per a un espai públic del municipi, el jovent coneixerà eines i tècniques de jardineria, de pintura i vernissatge, l’ús d’eines de fusta i la creació de petit mobiliari per al projecte, nocions bàsiques de paleta.

Plaça dels Països Catalans de Prats de Lluçanès

El projecte, organitzat pel Casal del Jovent i l’Ajuntament amb la col·laboració de laDiputació de Barcelona, també fomentarà les tècniques de dinamització d’activitats amb els infants de l’Escola Bressol municipal La Pitota i d’altres destinades al Centre de Dia i Espai Social i la Residència Nostra Senyora de Lourdes.

Aquest està destinat a joves d’entre 13 i 17 anys i s’impartirà del 27 de juny al 27 de juliolels dilluns, dimarts i dijous de 9 del matí a 1 del migdia.

Les inscripcions per participar-hi estaran obertes fins el proper dilluns, 13 de juny, i es poden tramitar al Casal del Jovent o a les oficines municipals en horari d’atenció al públic. Cal dir que en cas d’excedir les 20 places disponibles es tindrà preferència segons l’ordre d’inscripció i que els joves resideixin a Prats de Lluçanès.

La presentació del projecte tindrà lloc el proper divendres, 17 de juny, a les 7 de la tarda a la plaça dels Països Catalans i la cloenda de les jornades tindrà lloc el divendres, 29 de juliol, al mateix espai.