Prats de Lluçanès, es bolca un any més en la celebració dels actes entorn al 25 de novembre, Dia Mundial per a l’eliminació de la violència vers les dones. 

La programació d’enguany ha estat treballada conjuntament amb tots els ajuntaments del Lluçanès i el Consorci del Lluçanès i la podeu consultar aquí.

Tal i com exposa el regidor d’Igualtat, Isaac Romero, “totes les accions han estat creades per visibilitzar una xacra que malauradament encara és massa present a la nostra societat i remarcar que els únics responsables de les agressions masclistes són els agressors”.

Coincidint amb el mateix dia 25 de novembre, se celebrarà la plantada de flors liles a les jardineres i parterres del municipi, així com la lectura del manifest davant de Cal Bach a les 12 del migdia, seguit d’un minut de silenci en senyal de suport a les dones que travessen situacions de violència masclista.

Dimarts 24 de novembre s’organitza una enganxada d’adhesius per les papereres del poble amb la frase “Diposita aquí el teu masclisme”. Enguany, la campanya de l’Institut Català de les Dones reforça els missatges adreçats als agressors, sota el lema “Ni agressor, ni còmplice. Aturem les violències masclistes”.

També es preveuen activitats de conscienciació en línia, com el taller trivial anti-masclista organitzat per l’alumnat de l’Institut Castell del Quer i el taller de flors liles de paper.

El darrer acte serà la proposta teatral i de debat “Interrail” de la companyia “Les Candidates” que tindrà lloc als Jardins de Ca l’Andreuet dissabte 28 de novembre, a 2/4 de 6 de la tarda.

Tots els actes presencials s’hauran de celebrar seguint les mesures de prevenció habituals.