El pla per a la transició cap a una “nova normalitat” s’estructura en quatre fases de desconfinament que, si tot va bé, s’acabarà a finals de juny i s’aplicarà segons l’evolució de cada província. En aquesta línia, l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, va instar al Govern de la Generalitat a aplicar un desconfinament pel Lluçanès diferenciat a la resta de la demarcació de Barcelona i de la regió sanitària de la Catalunya Central, per tal que la desescalada s’adapti a la realitat territorial de Prats i del Lluçanès.

Des del passat 4 de maig, a Prats ens trobem en la fase 0 de desconfinament, amb mesures d’alleujament comunes, com ara la sortida dels menors de 14 anys o dels adults per a la pràctica esportiva individual.

En aquest moment es permeten les següents activitats a Prats:

Sortida dels menors de 14 anys: Des del diumenge 26 d’abril poden sortir a passejar els nens i nenes menors de 0 a 13 anys, sempre acompanyats d’adults amb qui es convisqui. La sortida es limita a un passeig diari, d’una hora màxima de durada, no es pot anar més lluny d’un quilòmetre de casa. Des del Departament de Salut es recomana la sortida entre les 12 del migdia i les 7 del vespre.

Esport a l’aire lliure: Es permet fer esport a l’aire lliure una vegada al dia, individualment i sempre dins el municipi de residència. En el cas de Prats no hi ha restricció horària. Consulta les respostes a les preguntes més freqüents sobre l’autorització per fer esport a l’aire lliure.

Bars i restaurants: Poden fer serveis per emportar-se a casa o lliurar a domicili, però no és permès el consum dins els establiments ni obrir les terrasses.

Botigues i comerços minoristes: Els comerços minoristes com les perruqueries tenen permès oferir serveis amb cita prèvia. També entren en la mateixa categoria les llibreries. Resol el dubtes sobre l’obertura del comerç minorista aquí.

Petit comerç: Els comerços minoristes poden obrir amb condicions estrictes de seguretat.

Des de l’Ajuntament es demana seny, responsabilitat i no abaixar la guàrdia en aquests moments claus de lluita contra la pandèmia del coronavirus. S’informarà de les noves mesures quan s’entri en la fase 1 que de moment encara no s’aplicarà fins a nou avís.