Un any més, els alumnes de 4t, 5è i 6è de primària de l’escola FEDAC-Prats i l’escola Lluçanès participen al projecte “Cultura Emprenedora a les Escoles” (CuEmE) a través del qual estan creant una cooperativa amb el suport de l’escola, les famílies, l’ajuntament i altres empreses i entitats del territori.

Els nens i nenes s’han desplaçat a l’Ajuntament per presentar els seus projectes cooperatius a l’alcalde, Isaac Peraire i a la regidora de Promoció del Municipi, Montse Juvanteny. Aquests els han agraït la implicació amb el projecte i els han recordat que la feina que estan fent és molt important, ja que algun dia aquestes cooperatives es poden fer realitat.

L’escola FEDAC, d’una banda, va presentar el 23 de novembre passat la cooperativa CoopArt que busca reconvertir els objectes a través de l’art per donar-los una segona oportunitat.

Presentació de la Cooperativa CoopArt de l’escola FEDAC-Prats

La cooperativa Petits Cracks Artesans és la creada pels alumnes de l’escola Lluçanès que han visitat aquest dimecres l’ajuntament per explicar el projecte.

El programa està pensat no només perquè serveixi per aprendre a crear i gestionar una cooperativa, sinó sobretot perquè els alumnes puguin aprendre moltes altres competències que els serviran al llarg de la vida: confiança, comunicació, treball en equip, responsabilitat… Així mateix, en el desenvolupament de la cooperativa, també es treballaran diferents matèries, com ara matemàtiques, llengua, valors socials i cívics, etc.

Presentació cooperativa Petits Cracks Artesans de l’Escola Lluçanès

Enguany, ja són 4 les escoles del Lluçanès que hi participen: ja que s’ha incorporat l’Escola Els Roures de Sant Feliu Sasserra, i repeteixen el projecte l’Escola Lluçanès i l’Escola FEDAC, de Prats de Lluçanès i l’Escola Terra Nostra d’Olost amb un total de 91 alumnes de 4rt, 5è i, 6è, que constituiran 4 noves cooperatives escolars.

Més informació del projecte en aquest enllaç.