L’Ajuntament de Prats de Lluçanès, insta al Govern de la Generalitat a aplicar un desconfinament diferenciat a la resta de la demarcació de Barcelona.

Les condicions en què es troba el Lluçanès són molt millors que a l’àrea metropolitana i per això demana una desescalada que s’adapti a la nostra realitat territorial.

Petició de l’alcalde de Prats de Lluçanès, Jordi Bruch, al Govern de la Generalitat.

Benvolguts/des,

Els darrers dies hem tingut coneixement de la intenció del govern espanyol d’aplicar les mesures de desconfinament prenent les províncies com a unitat territorial de referència. Com sabeu, el Lluçanès constitueix una realitat territorial pròpia, molt diferent que el conjunt de la província de Barcelona, i fins i tot les comarques del seu entorn.

Aquesta realitat també s’ha vist reflectida en els efectes de la crisi del coronavirus. Prats i el Lluçanès també hem patit de valent les conseqüències de la pandèmia, que malauradament ha provocat víctimes mortals a la nostra zona com arreu de Catalunya. Tot i això, les xifres demostren que la incidència de la COVID-19 és, a hores d’ara, molt menor aquí que en altres punts.

L’ABS Lluçanès, que inclou bona part dels municipis de la comarca, registra una taxa estandarditzada de positius per 10.000 habitants de 26,24. És una xifra notablement millor que les del seu entorn més immediat: el conjunt de la Catalunya Central registra una taxa del 90,98; i altres zones de la província, com la Regió Sanitària Barcelona, tenen una taxa del 77,48.

És per això que des de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès instem el govern català a emprendre les mesures necessàries perquè es pugui continuar amb la contenció de la malaltia, diferenciant quan faci falta el Lluçanès de la resta de demarcació.

Només així s’evitarà el repunt que podria significar un desconfinament precipitat acompanyat de l’efecte crida: som un territori rural i amb potencial turístic. Si el turisme s’ha de limitar a la mobilitat dins d’una mateixa província, el resultat pot ser molt complicat de gestionar per territoris com el nostre.