Xeila Font, amb El vermell juganerGerard Pinyol amb El mag Sorra i els seus colors i Júlia Baiget amb Manual de supervivència per a germanes grans passen a la final de la desena edició dels premis Sambori de Catalunya que s’entregaran dins dels actes de la Festa delTinter de les Lletres Catalanes.

El veredicte de la demarcació d’Alt Ter-Garrotxa s’ha donat a conèixer el passat diumenge, 20 de març, al Teatre Cirviànum de Torelló en què hi participaven uns 4.800 alumnes de 46 centres de les comarques d’Osona, el Ripollès, la Garrotxà i el Lluçanès. Així, en l’acte conduït pel mag Jordi Pota, s’ha sabut que els guanyadors de l’Escola pública de Prats de Lluçanès han obtingut dos primers primers i un tercer en diferents categories.

D’esquerra a dreta, els premiats Gerard Pinyol, Xeila Font i Júlia Baiget

Aquests prestigiosos premis van néixer ara fa 10 anys amb l’objectiu depromoure l’ús literari del català a les escoles i instituts de Catalunya i premien la creativitat, la imaginació i la capacitat narrativa en llengua catalana de l’alumnat.

Durant l’entrega de premis també es va reconèixer el treball realitzat des de les diferents escoles i instituts en l’impuls i el recolzament a la llengua i la literatura catalana des de les aules.

L’equip directiu del centre ha volgut destacar l’esforç de tots els alumnes de l’escola en cadascun dels seus treballs literaris i felicitar als organitzadors de l’acte i a totes les persones que han fet possible aquests premis per la gran tasca realitzada en el reconeixement de la llengua catalana en el món de la cultura i la literatura.