El curt animat realitzat pels alumnes de cicle superior de l’Escola Lluçanès, en què s’expliquen els problemes de les orques en captivitat seguint les indicacions de l’associacióSOS Delfines, ha estat nominat finalista del Festival Internacional de Cinema en Català-Costa Daurada (FIC-CAT).

Així, el curtmetratge de l’Escola pública de Prats de Lluçanès és l’únic representant de la província de Barcelona juntament amb l’Escola Piaget de Barcelona ja que la resta de participants són de les províncies d’Alacant, Castelló, Tarragona i València.

El comitè organitzador del FIC-CAT ha informat que enguany ha estat una selecció veritablement competitiva i han felicitat a l’Escola Lluçanès per la tasca realitzada.

El lliurament de premis tindrà lloc el proper diumenge, 5 de juny, al Teatre del Casino Municipal de Roda de Barà i la projecció pública de la desena d’obres seleccionades en la categoria de centres educatius de primària tindrà lloc el dijous, 2 de juny, a dos quarts d’11 del matí.

L’equip directiu de l’Escola s’ha mostrat molt orgullós perquè la passió i la motivació de l’alumnat de cicle superior s’ha vist recompensat pel reconeixement en aquest certament organitzat per l’Ajuntament de Roda de Berà, la Diputació provincial de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, així com d’altres entitats públiques i privades que també hi col·laboren.

Podeu veure Orquinos, la petita orca entrant aquí.