El proper dimecres 14 d’octubre, a les 18h, s’impartirà una nova sessió de l’Aula del Lluçanès de Formació permanent amb la catedràtica de geografia humana i experta en demografia, Anna Cabré, a la Biblioteca Sant Jordi de Prats de Lluçanès.

El col·loqui de Cabré, directora del Centre d’Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), girarà al voltant de la disposició de viure 100 anys actualment. Segons la catedràtica, som vells segons els anys que tenim, però som joves segons els anys que ens resten. Entre els dos, però, hi ha una diferència: Els anys que hem viscut són certs i segurs, mentre que els anys que viurem són incerts i els imaginem segons les nostres creences.

La xerrada es proposa argumentar que els anys que tenim per davant són molts més, i possiblement millors, del que la majoria espera. Adoptar unes expectatives realistes de vida més llarga equival doncs a fer una cura de rejoveniment low cost.

L’Aula del Lluçanès està organitzada pel Consorci del Lluçanès, l’Organització de la Gent Gran i compta amb la col·laboració de l’Associació Gent Gran El Remei de Perafita, l’Associació del Casals d’Avis d’Olost, l’Associació Centre Social L’Ateneu de Sant Feliu Sasserra, l’Associació del Casal dels Avis de Sant Bartomeu del Grau, l’Ajuntament de Sant Feliu Sasserra, l’Ajuntament de Perafita, l’Ajuntament d’Olost, l’Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau, l’Ajuntament d’Oristà i l’Ajuntament de Prats de Lluçanès.