S’ha posat en marxa el Pràcticum Odisseu 2020, un programa que pretén incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a les empreses situades en municipis rurals, com és el cas de Prats de Lluçanès, per promoure la competitivitat empresarial, així com el retorn i l’establiment dels joves al poble..

Les pràctiques han de tenir un mínim de 300 hores i han d’estar remunerades a un mínim de 6€/h, dels quals se’n subvencionarà la meitat. Les empreses poden enviar ofertes de pràctiques fins al 24 de març de 2020.

Podran beneficiar-se de les practiques els estudiants de grau i màster matriculats en universitats catalanes. Cal dir que en el cas dels graus, cal haver superat almenys el 50% dels crèdits.

Els estudiants interessats poden enviar les seves candidatures des del 26 de març fins al 27 d’abril de 2020, seguint les instruccions  que trobaran a la web del projecte.

Els Ajuts Odisseu estan impulsats per la Direcció General de Joventut i la Secretaria d’Universitats i Recerca, amb el suport de les entitats promotores del projecte.