Aquesta setmana han començat les obres d’adequació del punt d’allotjament dels cavalls i/o carruatges de les rutes eqüestres del Lluçanès.

L’espai, situat al camí de les Torrenteres, al carrer Roca d’en Bras, prop de la font del Xambó, ha de ser el punt de partida d’un nou model de turisme sostenible, el de les rutes eqüestres de Prats i del Lluçanès.

Les rutes no se senyalitzen sobre el terreny sinó que estan creades amb tracks que es preveu que es puguin consultar i descarregar a la web de turisme del Lluçanès. A més, ressegueixen camins històrics del Lluçanès. En definitiva, tal com declara l’alcalde de Prats, Jordi Bruch, es busca potenciar i posar en valor el patrimoni i el territori amb un seguit d’activitats respectuoses amb el medi, que beneficien la comunitat local.

Perquè sigui una realitat cal la implicació del sector turístic, allotjaments i restaurants i altres serveis com ferradors o veterinaris. I s’han de preveure espais pel descans dels animals, com el de Prats que ben aviat serà una realitat.