La vila de Prats de Lluçanès encara ara les Festes de Sant Joan i els Elois, amb els actes més tradicionals i esperats que caracteritzen la festa.

El dia de la revetlla de Sant Joan, ja és tradició l’inici dels actes amb l’encesa del “Petardàs Infantil” i la cercavila infantil, amenitzada per la Txaranga Tximiletak. A les 9 del vespre es rebrà la Flama del Canigó a la plaça Nova, portada amb bici per la Unió Ciclista Lluçanès directament des del Coll d’Ares, després de ser repartida per a tot el Lluçanès.

La revetlla continuarà a la plaça Vella, on es llegirà el manifest de la diada Nacional dels Països Catalans s’encendrà la foguera i el repartiment de coca amb xocolata i moscatell. El ball de la revetlla estarà amenitzat amb La Salseta i Sixtus.

El diumenge al matí, dia de Sant Joan, se celebrarà el clàssic Cros de Sant Joan, enguany, arribant a la 41a edició. Al passeig Lluçanès, l’orquestra Metropol, oferirà el concert de tarda.

A partir de les 10 de la nit, al balcó de l’Ajuntament Vell hi ha l’encesa del “Petardàs”, que dóna el tret de sortida a la cercavila i la tradicional marxa de torxes. Aquella nit, a la plaça Vella i la plaça Nova es balla el Contrapàs.

Després del castell de focs, que finalitza la cercavila, la plaça Nova acollirà el ball de gala amb l’orquestra Metropol. Serà aquesta nit quan s’escullin la pubilla, les dames d’honor, l’hereu i els fadrins de Prats de Lluçanès 2019.

L’endemà, dimarts 25 de juny, és la diada dels Elois. Els actes engeguen de bon matí, després de l’esmorzar dels carreters, se celebra amb una gran passada de carreters, mules, cavalls, ases i carruatges. També hi participen els cavalls que a la tarda participaran a les curses al camí de Sant Sebastià. La txaranga Tximiletak torna a amenitzar la passada, i a les places, es torna a ballar el Contrapàs.

A més dels actes tradicionals, la programació també està farcida d’actes per a totes les edats: els inflables al passeig del Lluçanès, el Karaoke a la plaça de l’Església o l’espai jove a la Sala Polivalent el dissabte;  o l’audició de sardanes amb la Cobla Ressò, el dilluns, són alguns dels actes que farceixen la programació de les festes més populars de l’estiu de Prats.

A continuació, podeu consultar tota la programació de les Festes de Sant Joan i els Elois (o bé descarregar-vos el programa AQUÍ):