L’Ajuntament de Prats i la Diputació de Barcelona han començat a treballar per definir el Pla d’Acció Cultural (PAC) de Prats de Lluçanès que establirà el full de ruta de la cultura al nostre municipi pels propers anys. És per això que el Pla s’elaborarà conjuntament amb els diversos agents i entitats culturals per poder recollir les propostes i prioritats d’actuació, segons explica el regidor de Cultura, Jordi Batriu.

L’elaboració del PAC ha estat acceptada recentment pel Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC), després que se n’hagi sol·licitat l’assessorament des de l’Ajuntament, i ja s’ha realitzat la primera trobada amb els responsables de la Diputació, el consultor cultural que guiarà el projecte, el regidor i la tècnica de cultura de l’Ajuntament. D’aquesta manera, comença el procés que constarà de dues fases.

En la primera fase, que s’acabarà a finals d’any, es farà una diagnosi de la realitat cultural del poble on hi participaran els agents culturals implicats, amb l’objectiu de donar veu a les persones que constitueixen la vida cultural al municipi per definir i detectar les necessitats culturals, remarca Batriu.

En la segona fase, i a partir dels resultats obtinguts en la diagnosi, se seguirà amb l’elaboració de propostes que permetin ordenar i incrementar les iniciatives culturals del municipi, i s’hi preveuran les necessitats presents i futures.

El projecte d’elaboració del PAC té una durada aproximada de 10 mesos i es preveu que estigui enllestit abans de finals de l’any vinent.