La Biblioteca Municipal Sant Jordi i la regidoria de Cultura, amb Iolanda Roset al capdavant, impulsen el primer intercanvi de llibres al nostre poble que s’inclourà dins dels actes de Sant Jordi d’enguany sota el nom de Lliura un llibre.

Per a poder-hi participar, tothom qui tingui llibres en desús podrà acostar-se a la Biblioteca municipal a partir d’aquest dilluns, 21 de marçDia Mundial de la Poesia, fins el properdijous, 21 d’abril. Aquí, la responsable de l’espai, Montse Rovira, valorarà que els llibres siguin de temàtiques adequades, que no estiguin obsolets i que no estiguin deteriorats.

En cas de ser validats, la persona que faci entrega d’un llibre rebrà un tiquet que servirà per bescanviar per un altre llibre lliurat el divendres, 22 d’abril, al mateix equipament municipal.

La participació en aquesta campanya és totalment gratuïta i des de la regidoria de Culturas’anima a tothom a participar-hi ja que l’intercanvi de llibres és la suma de cultura i s’espera que es pugui donar una segona oportunitat a totes aquelles obres que es tenen abandonades a casa.

Roset explica que amb aquesta iniciativa es pretén fomentar el consum col·laboratiu, minimitzar els residus i promoure la compartició i reutilització de recursos així com el foment de la lectura i les relacions socials.

L’intercanvi final de Lliura un llibre s’inclourà dins dels actes de la Diada de Sant Jordi i paral·lelament, el 22 d’abril, la Biblioteca municipal exposarà les novetats bibliogràfiques que passaran a ser de fons municipals a partir del 23 d’abril.