Territori, gastronomia de proximitat i música seran els tres ingredients principals de la nova edició del TastaQmarca, que se celebrarà el dissabte 27 de juliol al Passeig del Lluçanès, de Prats, i que dona el tret de sortida a la Fira de Sant Jaume.

La mostra gastronòmica del Lluçanès començarà a les 8 del vespre, poc després de fer-se l’entrega dels premis del 7è Concurs de Fotografia Instagram de les Festes de Sant Joan i els Elois. Els restauradors participants del Lluçanès oferiran els seus tastos, d’entre 1 i 4 euros, fins ben entrada la mitjanit, acompanyats de la música en directe del grup Asucarson que ambientarà l’espai.

En aquesta edició es tornarà a escollir el millor tast elaborat amb productes de proximitat. Els participants en aquesta votació podran entrar al sorteig d’un val valorat en 20 euros per bescanviar als establiments participants.

Enguany, i com a novetat, la mostra gastronòmica oferirà aigua gratuïta mitjançant dues fonts d’aigua potable instal·lades per Sorea. El Tastaqmarca oferirà la possiblitat d’adquirir gots reutilitzables per 1 euro que es devolucionarà al retornar el got, tot amb l’objectiu de seguir conscienciant sobre la necessitat d’avançar cap a un poble més sostenible.

L’endemà, diumenge 28 de juliol, el centre del poble s’omplirà de parades d’artesania, entitats, firaires, botigues al carrer i mercat setmanal amb la tradicional Fira de Sant Jaume.

Enguany, s’ha treballat per poder posar un primer gra de sorra en el que ha de ser una fira més tematitzada que aposti pels productes de proximitat i posar en valor el territori, exposa el regidor de Fires, Isaac Romero. És per això que al nou Espai de Tast Km0 es comptarà amb diversos productors de proximitat que oferiran tastos i venda de productes.

Al mateix temps, es podrà gaudir de tallers com el que s’adreça a un públic més familiar i a infants per cuinar “carquinyolis de blat forment” a càrrec del restaurador de Cal Trumfo, de La Torre d’Oristà, i elaborador del receptari de blat forment del Lluçanès, Isaac Monzó; o el que permetrà conèixer com Miquel Díaz elabora l’únic vermut de Sitges: Ca la Morisca.

En aquest sentit, i per potenciar el producte de proximitat, tots els participants que degustin o comprin en aquest Espai de Tast Km0 entraran al sorteig d’una panera de productes del Lluçanès a Taula. Al llarg del matí aquesta zona comptarà amb diverses actuacions musicals.

A banda de la ja tradicional Festa Bastonera, que arriba a la seva 29a edició amb la participació de les colles d’Artés, Balsareny, Berga, Cànoves, Castellbell i el Vilar, Salou, Santa Maria d’Oló, Sant Jordi de l’ACB de Manresa i Rajadell; el món del motor també hi serà present amb la sortida de motos antigues que s’iniciarà a les 8 del matí a la plaça Nova i que un cop s’acabi, totes les motos es tornaran a exposar al mateix punt d’inici.

A dos quarts de 6 de la tarda, serà el torn d’una nova activitat familiar al Passeig del Lluçanès amb la celebració de la Festa de l’escuma amb Gil Ratataplam.

Cal destacar que divendres vinent, dia 26 de juliol, es farà la presentació de la intervenció artística i exposició fotogràfica “Quina és la font de la teva felicitat?” del 4t voluntariat Jove d’estiu del Casal del Jovent. L’acte serà a les 7 de la tarda a Cal Bach.

D’altra banda, durant tot el cap de setmana es podrà gaudir de dues exposicions, d’una banda l’exposició fotogràfica del 4t Voluntariat Jove d’Estiu del Casal del Jovent: “Quina és la font de la teva felicitat?” a Cal Bach, i als jardins de Cal Bach, exposició de les fotografies participants al 7è concurs de Fotografia Instagram de les Festes de Sant Joan i els Elois.

Podeu consultar el díptic de la Fira de Sant Jaume i el TastaQmarca aquí.