El 24, 25 i 26 de juliol, Prats de Lluçanès celebrarà una edició renovada de la Fira de Sant Jaume. Segons exposa el regidor de Fires, Isaac Romero, “la mostra es reinventa per potenciar els productes de proximitat i les pràctiques saludables, dos incentius ben presents a casa nostra i que es volen promoure des del consistori.“ A més, la voluntat d’enguany és que la fira sigui tot el dia, i amb l’objectiu d’esponjar les parades, estarà tancat el trànsit al carrer Orient des de Ca l’Andreuet als Quatre Cantons.

L’equip de govern anima a gaudir de la Fira de Sant Jaume, amb responsabilitat, compromís i sense presses, per seguir avançant cap a una nova realitat sense abaixar la guàrdia. La programació es pot veure alterada en funció de com avanci la pandèmia. Recordem que totes les activitats seguiran les mesures de prevenció i seguretat vigents.

La programació que podeu consultar en aquest enllaç encetarà divendres 24 de juliol al vespre amb l’entrega del premi de la Fundació Doctor Grau i l’actuació del pianista local Sergi Costa.

Una de les novetats destacades és la celebració de la primera Jornada Tècnica de la Fira de Sant Jaume al voltant de l’economia social, el cooperativisme i el comerç local. Les inscripcions per participar-hi són gratuïtes a fires@pratsdellucanes.cat o al mateix dia a tres quarts de 10 del matí. Podeu consultar el programa de la Jornada aquí.

Durant la primera part es parlarà del cooperativisme com a eina de transformació econòmica. En una segona part, tindrà lloc una taula rodona amb experiències de dinamització del consum agroalimentari local de la Catalunya Central.

El mateix dissabte, se celebrarà una nova edició de la mostra gastronòmica del Lluçanès: Tastaqmarca, amb tapes i begudes de proximitat a preus de fins a 4 euros. Caldrà seguir totes les mesures sanitàries indicades.

Es poden reservar taules gratuïtament fins divendres 24 de juliol a fires@pratsdellucanes.cat, o a les oficines de Cal Bach o trucant al 93 856 01 00.

La mostra gastronòmica estarà ambientada amb el concert dels Blú i, seguidament hi haurà música ambient per fer tertúlia amb DJ Marc Serra.

La fira de Sant Jaume reforça la importància dels hàbits saludables, amb activitats intergeneracionals que ens permetran gaudir del nostre entorn. N’és un exemple la sortida familiar del dissabte al matí, organitzada per la Unió Excursionista de Prats Xics.

Així com tots els tallers que tindran lloc durant el matí del diumenge 26 de juliol. La primera proposta serà l’entrenament funcional amb Ferran Ares. A continuació, Martí Noguera i Júlia Devesa faran un taller de suplements naturals per la pràctica esportiva. I hi haurà un darrer taller de cosmètica natural amb Ester Armengol, de Mon Aroma.

Els tallers tenen places limitades. Les Inscripcions gratuïtes es poden fer a través del correu fires@pratsdellucanes.cat, a les oficines de Cal Bach o trucant al 93 856 01 00 fins al dissabte 25 de juliol al migdia. En cas de places lliures es prioritzarà l’ordre d’arribada.

Durant tot el mati de la fira el poble s’omplirà de firares, entitats i botigues al carrer. Al final del passeig del Lluçanès s’instal·larà l’espai quilòmetre 0 amb productors i productores del territori.

El matí de la fira tancarà amb un aperitiu de proximitat: Tòfona i vins, un maridatge de productes Noir et Blanc i Celler Abadal. El preu de la inscripció del taller és de cinc euros. Inscripcions a fires@pratsdellucanes.cat, a les oficines de Cal Bach o trucant al 93 856 01 00 fins al divendres 24 de juliol al migdia. En cas de places lliures es prioritzarà l’ordre d’arribada.

Diumenge a la tarda tindrà lloc el fi de festa amb un taller de circ a càrrec de l’Espai de Circ Arcàdia, al capdavall del passeig.

I a les 7 de la tarda, davant de Cal Bach, començarà l’espectacle itinerant de circ: La Cirquestra d’Improvisto’s Krusty Show amb música, equilibris, malabars i molta energia.

Aquests actes formen part de l’acció Pobles de Circ, una de les onze mesures del Pla d’Impuls del Circ 2019-2021. Aquesta iniciativa ha estat creada pel Departament de Cultura i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC).