L’Ajuntament de Prats i l’Àrea Bàsica de Salut del Lluçanès han engegat el projecte “Salut Comunitària”, una iniciativa a llarg termini que té l’objectiu de detectar les fortaleses i mancances en salut del municipi, per millorar així la salut dels vilatans.

El passat mes de juny, es va presentar el projecte a les entitats i associacions del poble. La presentació, que va comptar amb la presència del Director de l’ABS Lluçanès, el Dr. Casadevall, va permetre començar a construir un grup de treball format per entitats i persones del poble que treballaran per fer aquest anàlisi i seguiment de la salut del municipi.

Aquestes reunions i el grup de treball no estan tancats, i des de les institucions promotores s’anima a participar-hi i formar-ne part. La propera reunió se celebrarà el dimecres 11 de juliol, de 13 a 15h a l’Espai de Prats de Lluçanès. A més, es podrà conèixer el projecte de primera mà el dia de la Fira de Sant Jaume, ja que es muntarà una paradeta per informar a la població sobre Salut Comunitària.

Actes a la Fira de Sant Jaume

Per tal de fer partícips als pradencs i pradenques amb aquest projecte, el proper 22 de juliol s’organitzaran diverses activitats que promouen la salut. Entre elles destaquen un termòmetre dibuixat de 2 metres d’alçada que es trobarà situat al CAP, on la població podrà anotar quina és la percepció de la seva salut a nivell individual. Al CAP també s’hi instal·larà un mural explicatiu sobre la salut comunitària.

D’altra banda, a l’Ajuntament els més petits podran pintar i aprendre hàbits saludables pintant piràmides alimentàries i d’activitat física. I també es farà un pica-pica saludable amb fruites i verdures.

Alguns exemples d’activitats de salut comunitària amb què ha treballat l’Ajuntament de Prats fins al moment són: el Dia de l’Activitat Física, la Salut Bucodental, la Setmana sense Fum o el Projecte d’Horts socials, entre d’altres.