Del 16 al 24 de març Prats de Lluçanès celebra una nova edició de la Setmana del Medi Ambient amb diverses activitats i actes vinculats a la natura.

Els actes engegaran el proper dilluns 18 de març amb “Observació de capses niu” Projecte: Tancant el cercle, de 9 a 12 del matí, al voltant de Sant Sebastià.

De cara el dimarts 19 de març, la sala d’actes de l’Espai, acollirà l’acte Fenòmens meteorològics amb l’Observatori Pujalt. De 9 a 2/4 d’11 – Escola FEDAC C.S. D’11 a 12:30h – Escola Lluçanès (4t).

La caminada Intergeneracional. Territori i paisatge, se celebrarà el dimecres al matí. El mateix dia s’instal·larà al Passeig l’Ecoestació.

Dijous 21, de 9 a 12 del migidia, l’Ecoestació visitarà l’Escola FEDAC i el divendres visitarà l’Escola Lluçanès. D’altra banda, les dues escoles del poble participaran a la plantada de plantes sostenibles per embellir espais del poble.

Un dels actes més destacats arribarà el dissabte 23 amb la xerrada “La importància dels observadors i del Servei Meteorològic de Catalunya”, a càrrec d’Eliseu Vilaclara, director del Servei Metereologic de Catalunya. En aquesta es destacarà la figura del pradenc Josep Maria Montanyà.

La setmana tancarà diumenge 24 a la plaça de l’U d’Octubre amb l’Estenedor del Racó de les experiències: Recordant a Josep Maria Montanyà, observador meteorològic a Prats de Lluçanès de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Del 16 al 24 de març l’Espai Social de la gent gran acollirà l’exposició sobre meteorologia i fenòmens meteorològics de Meteosona.

Programa de la Setmana del Medi Ambient 2019